onsdag 11 november 2009

Vaccination eller inte...??

Jahapp, då har man fått kallelse till vaccination. Och jag, som bestämt att jag inte skulle göra, har börjat få kalla fötter. Hmmm....någon som är intresserad av att bolla lite?? Är så dåligt insatt och skulle behöva lite för- och motargument. Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker!

foto: Fideli & Änglarna

8 kommentarer:

  1. Hmm.. Själv vill jag inte vaccinera mig, men får inte heller i och med att jag är äggallergiker. Men jag ser det lite som om att media har blåst upp det och att det egentligen inte är så farligt (?) och samtidigt om de allra flesta jag känner redan har vaccinerat mig kan iallafall inte de smitta mig. Vet dock inte hur det är med de du känner men så tänker jag som inte ens FÅR lov att ta den! ;)

    SvaraRadera
  2. Jag är himla kluven faktiskt. Är inte intresserad av att ha vaccinet i min kropp. Är inte heller intresserad av att få influensan och ligga med konstgjord lunga. Hmmm....lite knepigt det där. Har faktiskt tänkt på det där med alla äggallergiker. En av mina bästa vänner är äggallergiker och har dessutom ganska grov astma. Hur ska det gå för henne egentligen?? Hon ligger ju verkligen i farozonen :o(
    Har fått tid på måndag så jag har helgen på mig att fundera :o)

    SvaraRadera
  3. Fast om du bestämmer dig för att ta den så även om du reagerar så går det ju över efter en dag eller så, så så sett kanske det är bättre än en järnlunga :P Men jag förstår absolut vad du menar för jag är inte heller så pigg på sprutor och vaccin i all allmänhet.. xD

    SvaraRadera
  4. Jag tycker att man borde ta den här vaccination, dels för att minska smittspridning till dina nära och kära, men även i samhället i stort. (Alltså alla du kommer i kontakt med men inte känner) Vi vet ju inte vem som blir allvarligt sjuk av influensan, den har drabbat både "riskgrupper" och andra lika hårt. Och en influensa som denna är inte rolig att få. Många sjukdagar som man faktiskt kan slippa! Jag har valt att vaccinera mig och mina barn och har inte tvekat faktiskt. Annars brukar jag aldrig vaccinera mig, men denna influensa kan bli jätteallvarlig och jag vill inte riskera att mina barn ska behöva bli så sjuka!
    Mitt argument är för vaccinering alltså; så minskar spridningen i samhället och sparar sjukdom och lidande hos många!
    Kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  5. Usch, inte blev det lättare nu inte :o)

    Fortfarande känner jag en viss oro över vaccinet. Inte för att drabbas av de biverkningar det kan ge i samband med vaccinationen utan för biverkningar som kan komma längre fram. Jag vet att det inte är så stor procent som kommer att drabbas...men ändå... Har läst någonstans att man kan bli lam längre fram i livet. Tycker det låter lika läskigt som att få influensan. Men ja...usch, jag vet inte... Vill inte att dom om ett år ska säga; "ojdå, det blev visst inte så bra det här..." om vaccinet. Med tanke på att dom tydligen inte vet allt för mycket om det. Det kommer bli en lång helg av grubblande för min del.

    Marie-Louise: Blev ni dåliga av vaccinet? Har förstått att vissa inte märker av det mer än ont i armen, medan andra blir jättedåliga.

    SvaraRadera
  6. Sluta mesa... Klart att du ska vaccinera dig! Jag har gjort det! Du har ju blivit vaccinerad som barn, det är typ liknande grejor. Där har ju inte hänt något (som vi vet iaf)... Sandra

    SvaraRadera
  7. Hej! Undrar om mitt inlägg har försvunnit ut i cyberrymden?!?! (Jag svarade dig här igår) Nej vi har inte fått några biverkningar av sprutorna förutom att jag hade lite svårt att sova på vänster sida i 2 nätter! Ingen jag känner har fått några biverkningar och då menar jag alla på jobbet för vi är prioriterade som vårdpersonal så vi har redan fått vaccinationen allihopa nästan.
    Nu till nåt annat, bilden till höger med ringen som lottas ut går inte att klicka på...
    Kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  8. Sandra: nä precis...inte som vi vet iaf ;o)

    Marie Louise: Har fixat bilden nu. Hade ju glömt att länka den...haha... :o) Kom på det av en slump tidigare idag.

    Får se hur jag gör med sprutan. Är tyvärr inte helt övertygad än men jag har ju till måndag på mig... :o) Tack för dina svar iaf!

    Kram Jenny

    SvaraRadera