tisdag 8 december 2009

Choklad Crisps

Tänkte göra lite smaskiga Choklad Crisps och vill gärna dela med mig av receptet som jag hittade på recept.nu

bild: recept.nu

Receptet ger ca 43 st bitar
Ingredienser

100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Gör så här:

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.


2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.


3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.


4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.


5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.


6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).


Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar